PROGRAM ISMERTETÉSE

szórólapA program kifejlesztésének gondolata folyamatosan érlelődött bennem, miközben tanulási nehezítettséggel küzdő tanítványaimat az angol nyelv rejtelmeivel próbáltam fokozatosan megismertetni. Főleg a fiúknak köszönhető az elhatározás, mert ők voltak azokat, akiket nehezebben lehetett rávenni arra, hogy a házi feladatokat elkészítsék írásban. Főleg, ha magával az írással adódott problémájuk. Volt rá példa, hogy nem tudtuk eldönteni, hogy az elkészített feladat angol, vagy magyar nyelvű. Azt gondolnánk, mi sem egyszerűbb, hiszen csak meg kell nézni, melyikben vannak ékezetek. Nem volt ennyire egyszerű. Azzal, hogy számítógépen készíthették el a csúnyán írók a feladataikat nagyon megkönnyítettem az életüket, és hajlandóak voltak több feladatot megoldani. Vannak olyan diákok is, akiknek már maga a tudat is felemelő, ha a feladataikhoz nem kell a szokványos papír ceruza formátumot használni, mert időigényesnek találják. Ennek a programnak a használatához semmi ilyesmire nem lesz szükség, csak akaratra és kitartásra. Én magam is fontosnak tartom, hogy az elkészített feladataimat minél hamarabb lássam kijavítva, a program ezt is elérhetővé teszi. A folyamatos fejlődés is nyomon követhető a Statisztika fül alatt.

Az érettségire és a nyelvvizsgára készülés során megfigyelhető, hogy bizonyos típusfeladatok jelen vannak mindkét vizsgán, melyek megoldásához egy jó módszer elsajátításával kedvet kaphatnak a diákok. A későbbiekben módszertani segédletként várható egy olyan anyag is, mely tanácsokkal látja el az érdeklődőt a feladatok megoldásával kapcsolatban, valamint apró trükköket árul el annak érdekében, hogy az olyan feladatokat is meg tudják oldani, melyben a szövegek megértése kicsit nehézkesebb. A félreértések elkerülése végett, előre jelezném, hogy az angol nyelv ismeretére szükség lesz a magyar nyelvű magyarázatokhoz.
A DigamExam program egyedülállósága abban rejlik, hogy bármilyen nyelvhez tartozó feladatokkal fel lehet tölteni a kifogyhatatlan feladatbankot, amennyiben a feladatok szerkesztői bírják a terhelést. Hetente minden feladattípushoz és szinthez 2 darab feladat reális mennyiség lehet. Nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy a feladatokban a szövegek ne ismétlődjenek és érdekesek legyenek.

A program feladatainak típusa a jövőben bővülni fog, és remélhetően a nyelvek sokfélesége is megjelenik. Kiegészítők is kerülnek bele, melyek segítik a nyelvtanulókat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Név *
Email *
Honlap