KÖZÉPSZINTŰ

SZÓBELI

HALLOTT SZÖVEG

ÍRÁSBELI

 

Az írásbeli vizsgafeladatok kapcsán a legfontosabb dolog az, hogy a nyelvvizsgákkal ellentétben, itt található szóképzős feladat és olyan szövegkiegészítés, ahol nincsenek megadott szavak. Teljesen önállóan kell beilleszteni egy megfelelőt.

Nem árt egy megfelelő szótárt is szerezni, vannak olyan nyomtatott kiadványok, melyek tele vannak segédanyaggal, vagy minta levelekkel. :)

Akadémiai magyar-angol szótár      Akadémiai magyar-német szótár

A hallott szöveghez tartozó hanganyagok háttérzajosak, vihogósak, hadarósak. Nem árt megfelelő feladatokkal gyakorolni. A következő link alkalmas lehet: http://www.esl-lab.com/

A YouTube is alkalmas a kiejtés megszokásához, vagy az angol feliratos filmek is, sőt ezekkel még az is rögzíteni lehet, hogy egy hangsorhoz, milyen szókép(írott szó) tartozik.

Saját hanganyagot is készíthetünk a következő linken található eszközökkel: http://www.literacyportal.eu/hu/mindennapi-elet.html&contentid=87

A szóbelihez csak azt tudom mondani, hogy mások nem a mi saját szókincsünket használják. Nem rájuk kell haragudni, ha egy szót nem azzal fordítanak idegennyelvre, amit mi ismerünk.

Végezetül, hiába tűnik elegendőnek a tételek bemagolása a sikeres szóbelihez, a magnós feladatokat nem az iskola szaktanára válogatja össze, és mindig magasabb szintű szókincshez igazodik, mint amit a bemagolás biztosít.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Név *
Email *
Honlap