ÉRETTSÉGI

 

Tudom, hogy mindenki milliószor hallotta már, hogy az érettségi vizsgára tanulni kell. Valószínűleg azt is unásig ismétli mindeni, hogy nem az utolsó pillanatban kell lekezdeni készülni.

Ahelyett, hogy üres fecsegéssel próbáljuk meggyőzni a diákokat, titeket, hogy “Hahó!Idő van!”, ideje készülni, érdemes lenne egy érettségi sort megmutatni. Nem egy olyan diák van, aki csak érettségi éveben, valamikor márciusban találkozik egy feladatsorral… teljes feladatsorral. Érdemes felhívni a kedves diákok figyelmét arra, hogy mire, mennyi idő áll majd rendelkezésre. Nálam ez hatásos szokott  lenni, hiszen 3 nyelvhelyességi feladatra csak 30 perc van.

Az alábbi linken megtalálhatóak az elmúlt évek vizsgasorai is, a megoldókulccsal együtt. Érdemes a kettőt együtt tanulmányozni, hogy mekkora mozgásteret kap a vizsgázó a “más megoldás is van” esetén.

http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/feladatsorok

A feladatsorok esetén az a legjobb megoldás, ha mindig a legfrissebbel kezdünk, mert az idő elteltével a nehézség növekedett. A hallott szöveg mp3-jait is tanulságos meghallgatni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Név *
Email *
Honlap